Kremeše z listového těsta

Kremeše z listového těsta
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    40 min
  • Porce
    8
  • Ready In
    60 min

Znáte kremeše? Ne? To je chyba, tato lahodná vanilková pochoutka původem ze Srbska je naprosto snadná na přípravu a zaručuji vám, že po kremeších se jen zapráší.

Kremeše z listového těsta připravuji tak jednou do měsíce, protože si je oblíbil manžel i děti. Jelikož příprava domácího listového těsta je trošku náročnější, tak doporučuji použít kupované listové těsto.

Suroviny na kremeše z listového těsta

  • 2 balíčky listového těsta
  • 750 ml mléka
  • 3 vanilkové pudinky
  • 150 g cukru
  • 3 žloutky
  • 250 g povoleného másla
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • moučkový cukr na posypání

Jak připravit domácí kremeše

  1. Nejprve si rozválejte listové těsto na velikost plechu. Pokud máte rozválené těsto, použijte co největší plech, aby se těsto rozložilo na plech. Listové těsto propíchejte vidličkou po celé ploše s odstupem zhruba 1 cm.
  2. Druhý plát listového těsta si dejte na další plech a překrojte ho na čtverce, které budou později představovat jednotlivé porce dezertu. Jedna strana by měla mít velikost zhruba 7 cm. Rovněž tyto kusy propíchejte vidličkou, aby se těsto nenafouklo.
  3. Oba pláty listového těsta upečte dozlatova v předehřáté troubě na 180°C. Péct by se měly 10-15 min.
  4. PUDINKOVÁ NÁPLŇ: V hrnci si začněte zahřívat mléko, k mléku vmíchejte pudink a společně přiveďte k varu a jakmile zhoustne, můžete odstavit. Přidejte k pudinku 3 žloutky a průběžně míchejte do zchladnutí. Povolené máslo rozšlehejte se studeným pudinkovým základem.
  5. ŠLEHAČKOVÁ NÁPLŇ: Vyšlehejte 50 g cukru, ztužovač šlehačky a smetanu ke šlehání do tuhé šlehačky.
  6. Nyní zkompletujte dezert tak, že na plát vcelku natřete pudinkovou náplň, na pudinkovou náplň šlehačkovou a nahoru naskládáte vedle sebe čtverce z těsta. Poté už jen podél čtverců nakrájíte samotné porce. Vše zasypete moučkovým cukrem a podáváte.
  7. Dobrou chuť.

Chutnaly vám kremeše z listového těsta? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Pudinkový krém

Šlehačkový krém

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..