-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření40 min
-
Porce8
-
Celkový čas60 min
Znáte kremeše? Ne? To je chyba, tato lahodná vanilková pochoutka původem ze Srbska je naprosto snadná na přípravu a zaručuji vám, že po kremeších se jen zapráší.
Kremeše z listového těsta připravuji tak jednou do měsíce, protože si je oblíbil manžel i děti. Jelikož příprava domácího listového těsta je trošku náročnější, tak doporučuji použít kupované listové těsto.
Suroviny na kremeše z listového těsta
- 2 balíčky listového těsta
- 750 ml mléka
- 3 vanilkové pudinky
- 150 g cukru
- 3 žloutky
- 250 g povoleného másla
- 500 ml smetany ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- moučkový cukr na posypání
Jak připravit domácí kremeše
- Nejprve si rozválejte listové těsto na velikost plechu. Pokud máte rozválené těsto, použijte co největší plech, aby se těsto rozložilo na plech. Listové těsto propíchejte vidličkou po celé ploše s odstupem zhruba 1 cm.
- Druhý plát listového těsta si dejte na další plech a překrojte ho na čtverce, které budou později představovat jednotlivé porce dezertu. Jedna strana by měla mít velikost zhruba 7 cm. Rovněž tyto kusy propíchejte vidličkou, aby se těsto nenafouklo.
- Oba pláty listového těsta upečte dozlatova v předehřáté troubě na 180°C. Péct by se měly 10-15 min.
- PUDINKOVÁ NÁPLŇ: V hrnci si začněte zahřívat mléko, k mléku vmíchejte pudink a společně přiveďte k varu a jakmile zhoustne, můžete odstavit. Přidejte k pudinku 3 žloutky a průběžně míchejte do zchladnutí. Povolené máslo rozšlehejte se studeným pudinkovým základem.
- ŠLEHAČKOVÁ NÁPLŇ: Vyšlehejte 50 g cukru, ztužovač šlehačky a smetanu ke šlehání do tuhé šlehačky.
- Nyní zkompletujte dezert tak, že na plát vcelku natřete pudinkovou náplň, na pudinkovou náplň šlehačkovou a nahoru naskládáte vedle sebe čtverce z těsta. Poté už jen podél čtverců nakrájíte samotné porce. Vše zasypete moučkovým cukrem a podáváte.
- Dobrou chuť.
Chutnaly vám kremeše z listového těsta? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Pudinkový krém
Šlehačkový krém
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review